Peranan tali asu

Leash, uga dikenal minangka tali asu, ranté asu.Ing jaman biyen, nalika wong-wong sing ngunggahake asu ing padesan, dheweke mung bakal naleni sawetara asu gedhe sing luwih galak ing tali, dene asu sing manut sing ora duwe inisiatif nglarani wong liya bakal bebas.

Nanging kanthi owah-owahan jaman, wis dadi tanggung jawab sosial kanggo naleni asu ing tali.Sanajan tali iki katon ora pati penting, nanging nduweni efek sing apik.Dadi, apa sing ditindakake tali?

Nyegah asu saka medeni wong liwat utawa ora sengaja natoni wong

Akeh pamilik pet bakal ujar: Asuku manut banget lan ora bakal cokotan.Nanging kanggo wong sing wedi karo asu, malah kirik banget docile bisa cukup wedi dening nonton iku cepet-cepet liwat.

Ana uga sawetara asu sing bungah nalika ndeleng wong, seneng mlumpat menyang wong, lan ora sengaja nyiksa wong liya.Nanging anggere pemilik kewan ngubungake asu kasebut kanthi tali, kahanan kasebut bisa dihindari.

Nyegah asu saka mlaku-mlaku kanthi ora sengaja

Beda karo manungsa, asu ora ngerti maca dalan utawa ketabrak mobil.Yen asu ora diikat ing tali, kacilakan bisa kedadeyan nalika ora sengaja mlayu menyang pinggir dalan, utawa kepengin weruh kendharaan sing obah lan kepengin ngoyak.

Umume asu ngalami kacilakan lalu lintas amarga pemilike ora ana ing tali.Aja nganti asu nemoni kacilakan banjur getun.

Nyegah asu supaya ora ilang

Tali asu nalika sampeyan metu kanggo mesthekake yen asu kasebut ana ing kontrol pemilik lan ora bakal ilang.Sawetara pamilik uga bakal ujar manawa asuku bisa ditelpon maneh tanpa tali.

Nanging sampeyan bisa njamin yen sampeyan isih bisa manut nalika asu panas lan provokasi?Iku angel.Lan yen asu kasebut ilang, kemungkinan kanggo bali maneh sithik banget.

Nyegah gelut utawa promiscuity antarane asu

Hubungan antarane asu relatif subtle.Padha komunikasi liwat mambu.Yen mambu sing ora cocog, padha gampang perang, lan yen mambu saka lawan jinis, padha gampang kanggo jodho, utamané asu lanang.

Yen asu-asu kasebut ora diikat ing tali, yen asu kasebut gelut utawa cenderung kawin, angel kanggo sing duwe, nanging ana tali, sing bisa nyuda resiko.

Nyegah asu saka mangan

Asu lumrahe seneng dilat lan njupuk barang sing arep dipangan.Yen ora dicekel asu, dheweke bakal lunga menyang sing duwe, lan ora sengaja mangan sampah bosok, racun tikus, obat kecoa, utawa malah racun sing sengaja diracun dening wong., asu bakal ngancam nyawa.

Dasi asu ing tali, sing bisa ngontrol rute mlaku asu lan mbantu pemilik kanggo mungkasi asu saka mangan sembarang.

Kepiye yen asuku duwe kebiasaan metu lan mangan?

Kelakuane asu sing seneng mangan ing lemah nalika metu kudu didandani.Sing duwe pet kudu nglatih asu kasebut supaya ora nolak panganan saka umur enom, supaya dheweke ngerti yen dheweke ora bisa mangan sembarangan ing njaba, supaya ora ana bebaya mangan sing ora sengaja.

Asu rakus banget.Nalika pemilik nindakake latihan nolak pangan kanggo asu, dheweke bisa nyelehake cemilan favorit ing lemah.Yen asu pengin mangan, kudu langsung mandheg.Yen asu ora bisa ngontrol pangan ing lemah, Pemilik bisa menehi pindho ganjaran, supaya asu ngerti sing nolak cemilan cilik ing lemah, lan bisa njaluk liyane cemilan.

Latihan kasebut kudu bertahap lan mboko sithik nambah wektu nolak asu.Aja delusionally ngajari asu kaping pirang-pirang.Panganan sing disiapake kanggo latihan uga penting banget.Sampeyan bisa transisi saka panganan asu sing kapentingan umum kanggo cemilan sing asu utamané seneng mangan, kaya cemilan "keju wedhus" iki sing ora nambah pigmen, rasa, lan pengawet.Susu iku wangi, lan akeh asu sing kepincut nalika mambu.

Kanthi cara iki, godaan panganan saya mundhak.Yen asu bisa nolak, efek latihan apik banget.


Wektu kirim: Aug-12-2022
.